Adults shoes

Price list valid until 31.12.2021

Prices are for ready-made sizes, without any modifications.

Size guide closed shoes – click HERE

Size guide ballerinas – click HERE

If you need other size than ready made size  – (because the width, the instep or the ankle circumference is different than the sizes of shoetree ) – the shoes will be made:

  1. either without the lasts according to the contour of the foot and the measures you supplied.  To make perfect  fitting of the shoes it is necessary to measure accurately according to the instructions. Shoes will look different from in the manufacture on the lasts – sewing around the perimeter of the shoes that connects the upper and insoles will be visible – LOOK HERE
  2. or on a modified lasts – individual adjustment is for an extra charge according to the scope of adjustments from 15 € – 70 €

The upper is stretched to the lasts manually – that is, both the lining and the upper skin are curved under the shoetree  (ie the insole). I put a frame around the edge to protect the shoes from kicking. All shoes and ballerinas have a heel and toe cap to prevent the heel from treading, the toe cap keeps its shape, in the case of thinner leather, the entire upper is even firming, so that the shoes last longer.

Year-rounds are lined with lining pork leather, or luxurious models with a pleasant calf lining leather.

Winter boots are warm with lambskin.

Shoes are glued with a rubber shoe sole – the standard is 1.8 mm or 2 mm, depending on what is currently available, or which is more suitable for the color of the upper.

Other soles are for extra charge from 7 – 10 € depending on the size and type of sole… 3 mm, 4 mm, 5 mm

Sizes for adults are from 36 -46 (ie from 23.2 cm to 31 cm)

1. Ballerinas I.

Upper : leather

lining  : no

reinforced toe box and heel

Extra: Possibility to add a bow to the headband.

The sole : 2 mm or 1,8 mm non-slip

PRICE:          

size 36 – 40… 90 €

size 40,5 – 45… 98 €    

2. Ballerinas II.

Upper : leather

lining  : yes, pork lining leather

Extra: Possibility to add a bow to the headband.

The sole : 2 mm or 1,8 mm non-slip

PRICE:          

size 36 – 40… 110 €

size 40,5 – 45… 108 €    

3. Ballerinas III.

Upper : leather

lining  : yes, pork lining leather

Extra: Possibility to add a strass ornaments on the strapn or perforation for an additional fee of 5€ .

The sole : 2 mm or 1,8 mm

PRICE:          

size 36 – 40… 115 €

size 40,5 – 45… 125 €

4. Ballerinas IV.

Upper : leather

lining  : yes, pork lining leather

Extra: Possibility to add a perforation for an additional fee of 5€ .

The sole : 2 mm or 1,8 mm

EXTRA: possibility to choose limited leather – glitter or metalic …+ 7-9 €

possibility of decorative perforation … + 5 €

Basic price:

nappa leather without perforation

size 36 – 40… 121 €

size 40,5 – 45… 131 €

Basic price:

limited leather without perforation

size 36 – 40… 128 €

size 40,5 – 45… 140 €

5. Tapestry ballerinas

The upper is made of high-quality tapestry,

lined with lining leather with leather toe box and heel, so that they do not trample and keep their shape. The inner sole and strap are also from leather.

Sole 2 mm thick, flexible in all directions

PRICE:          

size 36 – 40… 108 €

size 40,5 – 45… 118€

6. Ball Ballerinas I.

Upper : leather

lining  : yes, pork lining leather

double strap for fastening …. +4

The sole : 2 mm or 1,8 mm

EXTRA: possibility to choose limited leather – glitter or metalic …+ 7-9 €

possibility of decorative perforation … + 5 €

Basic price ( 1 strap ):  

size 36 – 40… 119 €

size 40,5 – 45… 129 €

Ball Ballerinas I. – one coloured version

Basic price:  

size 36 – 40… 115 €

Size 40,5 – 45… 125 €

7. Ball Ballerinas II A

Upper : leather

lining  : yes, pork lining leather

The sole : 2 mm or 1,8 mm

With T- strap

EXTRA: possibility to choose limited leather – glitter or metalic …+ 7-9 €

possibility of decorative perforation … + 5 €

Price :

(a) full grain leather:  

size 36 – 40… 115 €

size 40,5 – 45… 125 €

(b) limited edition leather ( metallic suede leather ):      

size 36 – 40… 122 €

size 40,5 – 45… 134 €

Ball Ballerinas II B

Without T- strap

8. Ball Ballerinas III A

Upper : leather

lining  : yes, pork lining leather

The sole : 2 mm or 1,8 mm

With T- strap

EXTRA: possibility to choose limited leather – glitter or metalic …+ 7-9 €

possibility of decorative perforation … + 5 €

Price:

a) full grain leather

size 36 – 40… 119 €

size 40,5 – 45… 129 €

b) limited edition leather ( metallic and glitter suede leather ): 

size 36-40 …. 126 €

size 40,5 – 45 … 138 €

Ball Ballerinas III B

9. Closed sandals

Upper : leather

lining  : yes, pork lining leather

The sole : 2 mm or 1,8 mm

EXTRA: possibility to choose limited leather – glitter or metalic …+ 7-9 €

possibility of decorative perforation … + 5 €

Basic price:

nappa leather

size 36 – 40… 123 €

size 40,5 – 45… 133 €

10. Sandals “butterfly”

Upper : leather

lining  : yes, pork lining leather

The sole : 2 mm or 1,8 mm

With T- strap

EXTRA: possibility to choose limited leather – glitter or metalic …+ 7-9 €

Basic price:

nappa leather

size 36 – 40… 119 €

size 40,5 – 45… 129 €

Basic price:

limited leather

size 36 – 40… 126 €

size 40,5 – 45… 138 €

11. Canvas sneakers

The sneakers are manually stretched to the shoetree in an glued way, thus the upper is curved under the shoetree. There is a frame around the perimeter to protect the shoes from kicking.

Upper – a combination of high-weight solid canvas from 100% cotton of Czech production and leather.

Lining – 100% cotton canvas of Czech production

The sneakers have a leather toe box and heel to prevent them from fast treading and keeping their shape.

Rubber sole is 2 mm thick.

Extra – possibility to use hemp canvas instead of cotton canvas – extra charge +25 €

Price – low canvas sneaker:  

size 36 – 40… .. 135 €

size 41 – 45…. 145 €

Price – ankle canvas sneaker:  

size 36 – 40… .. 145 €

size 41 – 45…. 155 €

12. leather sneakers low – “converse style “

Upper made of quality certified leather,

lined : lining leather.

Sole 1,8 mm or 2 mm thick, flexible in all directions.

Extra: You can choose to put velcro instead of laces : + 10 €

PRICE:          

size 36 – 40… .. 189 €

size 41 – 45…. 199 €

13. woman derby shoes

Upper made of quality certified leather,

lined : lining leather.

Sole 1,8 mm or 2 mm thick, flexible in all directions.

buckle fastening

Extra: You can choose to put velcro instead of buckles with strass ornament : + 15 €

BASIC PRICE:          

size 36 – 40… .. 189 €

size 40,5 – 45…. 199 €

14. leather sneakers low – braces

Upper made of quality certified leather,

lined : lining leather.

Sole 1,8 mm or 2 mm thick, flexible in all directions.

Extra: You can choose to put velcro instead of laces : + 10 €

the shoes in the photo have a trekking 5 mm sole – surcharge + 8 € size from 36 to 40,

+10 € size: 40.5 to 45

PRICE (with 1,8 mm sole ):          

size 36 – 40… .. 185 €

size 41 – 45…. 195 €

15. Women oxford shoes

Upper made of quality certified leather,

lined : lining leather.

Sole 1,8 mm or 2 mm thick, flexible in all directions.

PRICE:          

size 36 – 40… .. 185 €

size 41 – 45…. 195 €

16. Man ankle leather shoes – derby

Upper made of quality certified leather,

lined : lining leather.

Sole 1,8 mm or 2 mm thick, flexible in all directions.

PRICE:          

size 36 – 40… .. 195

size 41 – 45…. 205 €

17. Man shoes for special occassion

Upper made of quality certified leather,

lined : lining leather.

Sole 1,8 mm or 2 mm thick, flexible in all directions.

PRICE:          

size 36 – 40… .. 185 €

size 41 – 45…. 195

18. women ankle leather shoes – derby

The height of the shoes is just above the ankles – height 10-15 cm

Upper made of quality certified leather,

lined : lining leather.

Sole 1,8 mm or 2 mm thick, flexible in all directions.

Extra: Special shoe zipper +10 €

PRICE:          

size 36 – 40… .. 195 €

size 41 – 45…. 205 €  

19. women derby shoes above ankle A    

The height of the shoes is up to 15 cm – above the ankles.

Upper part is produced from high-quality certified leather

lined with lining leather.

Sole 2 mm thick, flexible in all directions.

Special shoe zipper

PRICE:          

size 36 – 40… 205

size 41 – 45…. 215 €

women derby shoes above ankle B

derby shoes with a decorative toe – decorative perforation is made by hand

PRICE:          

size 36 – 40… 230

size 41 – 45…. 240 €

20. Winter ankle shoes – derby

The height of the shoes is above the ankles – up to 15 cm.

The upper : leather

insulated with genuine lamb fur.

Sole :3 mm thick, flexible in all directions.

There is a decorative buckle on the side

PRICE:          

size 36 – 40… .. 250 €

size 41 – 45…. 262 €

21. Winter ankle shoes – braces

The height of the shoes is above the ankles – up to 15 cm.

The upper : leather

insulated with genuine lamb fur.

Sole :3 mm thick, flexible in all directions.

There is a decorative buckle on the side

PRICE:          

size 36 – 40… .. 246 €

size 41 – 45…. 258 €

22. Trekking shoes I.

The height of the shoes is above the ankles (up to 15 cm).

The upper : leather,

lined : lining leather

Sole : 3 mm thick, flexible in all directions.

There is a soft cushion on the upper edge of the back

PRICE:          

size 36 – 40… .. 210 €

size 41 – 45…. 220 €

23. Trekking shoes II.

The height of the shoes is above the ankles (up to 15 cm).

The upper : leather,

lined : lining leather

Sole : 1,8 mm thick, flexible in all directions.

There is a soft cushion on the upper edge of the back

PRICE:          

size 36 – 40… .. 210 €

size 41 – 45…. 220 €

24. Winter boots – derby

The height of the shoes : up to 15 cm.

Upper : nappa leather,

insulated with genuine lamb fur.

Sole: 3 mm thick, flexible in all directions.

Price:

size 36 – 40… .. 246 €

size 41 – 45…. 258 €